Liesje, Melissa, Wendy en Milangelo wonen met veel plezier in Groeseind. Je leest over hun dagelijkse belevenissen in de wijk in hun blog.


Wendy, maandag 10 februari
Het is al weer enige tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Er zijn intussen weer huizen opgeleverd in de Sint Nicolaasstraat en de Bisschop de Bergaingnestraat. Het begint nu steeds meer op een wijk te lijken. Er worden ook steeds meer activiteiten georganiseerd. Ik zit samen met nog 3 anderen in de beheergroep van deze wijk. Bisschop Pieters heet onze beheergroep. Wij zijn nog op zoek naar 1 a 2 personen die ons willen helpen met activiteiten organiseren. Je kunt een mail sturen naar w.debrouwer@home.nl.  Wij nemen dan snel contact op. Wij zijn al druk bezig om een activiteit in de zomer te organiseren maar die houden we nog even geheim!!
Ook organiseer ik samen met Rebecca een knutselclub voor kinderen. De club is flink aan het groeien. Het is elke woensdagmiddag van 13.30u tot 16.00u voor kinderen vanaf 5 jaar. De kosten zijn € 1,00.

De eerste vrijdag van de maand is er een kinderdisco. Daar is iedereen welkom tussen de 8 en 13 jaar. De deuren gaan open om 19.30u en sluiten om 20.00u. De kinderen kunnen dan ook niet meer weg. De deuren gaan dan om 22.00u weer open, de entree is € 1,00. Binnenkort staat carnaval weer voor de deur. Daar zijn we ook erg druk mee bezig met de hele groep. Wij organiseren de carnaval in de Baselaer (Hoefstraat 175). De carnaval wordt georganiseerd op zaterdag, maandag en dinsdagmiddag vanaf 13.30u tot 16.30u  en zaterdag, maandag en dinsdagavond vanaf 19.30u tot 22.00u. TIjdens de middagen is er een vrije inloop. De entree bedraagt € 1,50. De carnaval wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren waar wij erg blij mee zijn, die worden ook genoemd in de wijkkrant en op onze site www.disco-baselaer.nl. Wil je ook sponsor worden dan kun je contact met ons opnemen via email adres dehoefjes@live.nl.
 


Liesje, vrijdag 20 december

Merry Groeseind
Het Sint Pieterspark is helemaal klaar voor de feestdagen. De puzzel van het park is nu bijna compleet. Dat geeft alvast een opgeruimd gevoel voor de winter. In het voorjaar komt nog beplanting en een speeltuin en dan kunnen we volop genieten.

In de Sint Janstraat vrolijken sinds vorige week enkele wipschaapjes en andere speeltoestellen de buurt op. Voor de huizen in de Bisschop Aelenstraat en aan het Sint Pieterspark zijn ook boompjes aangeplant. Aan gezelligheid geen gebrek.

Er zijn ook weer een aantal huizen opgeleverd (o.a. Sint Nicolaasstraat) dus er wordt weer volop geklust. Welkom nieuwe buren!

Wil je kennis maken met de buren en de buurt? Dan is Groeseind On Ice de perfecte gelegenheid! Van 27 tot 30 december ligt er een kunstijsbaan in het Sint Pieterspark. Meer informatie daarover vind je bij Wijkorganisatie De Ring.


 

Melissa, zaterdag 9 november

De woonbeurs - nieuwe buren zijn essentieel
Zaterdag 9 november was het zover. De eerste woonbeurs van Tilburg werd georganiseerd in de Koepelhal. Verschillende partijen gaven informatie over bouwen, kopen, huren en wonen in Tilburg en omgeving. De opkomst was groter dan verwacht. Zelf was ik er in de ochtend. Verschillende mensen passeerden de stand van Groeseind. Oude bewoners die een en al lof waren over hoe mooi hun oude buurt wel niet geworden was en ook zeker veel nieuwe, geïnteresseerde mensen die nog nooit van de wijk gehoord hadden. Die laatste situatie was ook op mijzelf van toepassing voordat ik hier een huis kocht, ik ben immers geen ‘echte’ Tilburgse.

Des te leuker vond ik het juist om aan die mensen te vertellen wat Groeseind allemaal te bieden heeft. Erg leuk om de verbazing van mensen te zien, toen ze zagen hoeveel groen, ruimte, rust maar toch ook gezelligheid op zo'n korte afstand van het centrum te krijgen is.
Leuker werd het nog toen de mensen de 3D beelden zagen van de woningen die in de koop gaan komen. Een geavanceerde app liet de woning van het papier omhoog komen, alle hoekjes van de huizen waren zo al te bekijken, super gaaf!

Ik hoop dat er na deze leuke gesprekken wellicht mensen nog een keer naar onze hele mooie wijk komen kijken. Deze nieuwe buren zijn essentieel. Ik wil ook onze nieuwe buren (van fase 4 en 5) die onlangs, of heel binnenkort, de sleutel kregen of krijgen welkom heten in de wijk. Ik hoop dat ook jullie hier met even veel plezier gaan wonen als dat ik doe. Succes met al het klussen, dan wordt het extra genieten van de rust en je nieuwe huis tijdens de komende feestdagen!


Wendy, maandag 23 september

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag was het noppesdag/burendag. Ik ben een van de vele die het mee georganiseerd heeft, ik vond het erg leuk om het mee te organiseren in onze wijk. We hadden onder andere een ruilmarkt die goed bezocht werd.  Er werden veel spullen neergezet en meegenomen. Ook was er een speurtocht voor de kinderen met als verrassing een gratis softijsje van De Houtsnip in de Houtstraat. Bij deze willen we Wil heel erg bedanken voor de sponsoring!
Het was redelijk druk op het plein bij de diverse workshops en optredens van onder andere: Salsa, piano clinic. Lieneke van de Talentenbank is ook even langs geweest om mensen met hun talenten in te schrijven ik hoop dat ze veel talent binnen heeft weten te halen. Als afsluiting was er een disco. Kortom we hadden een leuke, gezellige, drukke dag.
Op naar de volgende activiteit in de wijk!

Groetjes Wendy


Melissa, dinsdag 10 september 2013

Vruchtbare grond
Deze ochtend werd ik wakker met een flinke regen bui. Op de radio spreekt men over de eerste herfstdag en toch kan ik zeggen dat ik vrolijk ben :) Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes.
De overgang van de zomer naar de herfst brengt met zich mee dat ik in de tuin kan gaan kijken wat voor oogst ik heb uit mijn peren- en appelboom.

De peren zijn duidelijk in de meerderheid, maar op mijn 3 appels ben ik ook erg trots!! Hier moet ik wel wat lekker van kunnen maken! Naast al het fruit en groente wat denk ik niet alleen in mijn tuintje
groeit maar misschien ook wel in de tuinen van buren in de wijk hoop ik dat Groeseind een vruchtbare grond zal zijn voor samenhorigheid, gezelligheid en rust zo aan de rand van het centrum.

Ben je benieuwd?
Kom eens kijken tijdens 1 van de openhuis momenten. Misschien verbouw jij dan over een poos ook groente en fruit in je tuin in Groeseind.


Melissa, donderdag 5 september 2013

Hallo… Groeseind!
Het is al weer even geleden dat ik van me heb laten horen, maar dat betekent niet dat het stil is in Groeseind. De vakantie periode zit er weer op en de scholen zijn al weer even begonnen.
Zo reed ik 2 weken geleden op mijn fiets naar het centrum. Toen ik op de Besterd fietste hoorde ik ineens van kinderen die met een klas aan het wandelen waren “jaaaaa kijk! Zij woont in het Groeseind!!” dat vond ik super leuk om te horen, ik voelde me net een bekende Groeseinder!

Vandaag was ik in mijn keuken bezig met het eten, toen ik zag dat er mensen afstapte van hun fiets en dat zij foto’s maakten van de huizen-in-aanbouw bij ons aan de overkant.
Mijn ambassadeursbloed kriebelde en ik stapte op ze af. Het bleken nieuwe huurders te zijn. Super leuk! Ik heb ze enthousiast welkom geheten bij ons in de buurt. Ze vertelden dat hun huis 1 november opgeleverd zal worden, rond die tijd weer dus veel nieuwe gezichten in de wijk.

Ook voor die nieuwe mensen die waarschijnlijk de promotiekaravaan van de wijkvereniging (super goed werk, samen zetten we de wijk goed op de kaart in Tilburg) hebben gemist. Kom 21 september nog even gezellig langs. In het kader van de nationale burendag en noppesdag op die datum zijn er verschillende leuke activiteiten in de wijk, waardoor je kan zie hoe gezellig de wijk leeft in Groeseind.
Tot snel!!

Groetjes,
Melissa


Liesje, 17 augustus 2013

Het zomert in Groeseind

De vakantiestemming was de voorbije maand goed te proeven in onze buurt. Tijd om op reis te gaan en goede afspraken te maken met je nieuwe buren! Onze plantjes mochten een paar weken op de volle aandacht van ons buurmeisje (6 jaar) rekenen. En ook de twee poezen van de andere buren werden flink door haar vertroeteld.

Daarnaast zagen we de buurt weer in sneltempo veranderen en groeien. Intussen is de straat vooraan afgewerkt en is er een superleuke speeltuin geplaatst. Die zal goed van pas komen, want er zijn ook weer enkele nieuwe buurtbewonertjes geboren. Het stukje park voor onze deur wacht nog op een opknapbeurt. Maar in een deel van het park kan je al echt lekker genieten van de zomerzon.

Met de zonnige dagen kwam voor veel buren ook de inspiratie om de tuin mooi te maken. Er werd vlijtig met kruiwagens gesjouwd op het achterterrein. Ook wij hebben een week flink gezweet om ons terras af te krijgen. Nu nog gras en plantjes en we kunnen er weer even tegenaan.

In september gaan we met de ambassadeurs weer flink aan de slag. We zoeken nog buren die op de Nationale Burendag hun huis willen open stellen voor bezichtiging. Zo kunnen toekomstige buren inspiratie opdoen. Mijn vriend en ik hebben destijds voor onze keuken ook ideetjes opgedaan bij andere Groeseind-bewoners en we zijn erg blij met het resultaat. Of wat denk je van een leuke foto van alle Groeseind-kinderen? Wie wil meedoen kan mailen naar info@groeseind.nl.

Zonnige groeten uit Groeseind!
Liesje

 


Milangelo, 24 juni 2013

De vakantieperiode is in aantocht, hopelijk ook mooi weer. Kan ik me bijna niet voorstellen als ik nu naar buiten kijk. Met lekker Braziliaanse klanken op mijn koptelefoon ben ik aan de slag gegaan met mijn eerste blog. In het kader van je bent nooit te oud om iets te leren heb ik besloten om te leren skeeleren. Hopelijk kan ik dat over een paar weken volop in de praktijk gaan brengen. Dit brengt mij meteen op een hele leuke feature bij de meeste woningen in de nieuwe Groeseind, de binnenplaats. Ik heb de afgelopen dagen lekker op mijn gemakje op onze binnenplaats kunnen oefenen. Niet de allerbeste plek qua bestrating, maar als ik het hier kan dan kan het alleen maar meevallen. Luid gejuich van de buren kwam mij af en toe tegemoet, waaronder collega ambassadeur, Liesje Carlier. Ook een leuke manier om de buren te ontmoeten dus. In het najaar gaan wij, de ambassadeurs, aan de slag op een nieuwbouwbeurs. Houd onze avonturen dus in de gaten.

Groetjes
Milangelo


Melissa, 23 juni 2013

Vrijdag kreeg ik een mailtje dat ik mijn persoonlijke flyers op kon halen. Ik ben meteen op mijn fiets gesprongen en ben ze gaan halen, omdat ik natuurlijk harstikke benieuwd was hoe ze er uit zagen.  Het resultaat is super leuk! Hier kunnen we goed mee aan de slag. Zaterdagochtend ga ik sporten aan de andere kant van het centrum van Tilburg aan de Piushaven, dat is overigens maar 10 minuten fietsen. Daar heb ik mijn eerste flyers mogen wegleggen (trots!). Ik ben benieuwd of Tilburgers elders uit de stad weten hoe leuk onze wijk eigenlijk is.
Binnenkort ga ik samen met de andere ambassadeurs aan de slag met plannen om onze wijk nog beter op de kaart te zetten. September wordt de maand waarin je ons zeker op veel plekken in Tilburg kunt tegen komen als “het groeseind-promotie-team” o.a. op de zaterdagmarkt in het centrum. Tevens hebben we verschillende plannen om leuke dingen met en voor de wijk te doen, met een beetje hulp als het kan van onze mede-bewoners uit de wijk. Houd de site en je brievenbus dus goed in de gaten!

Tot snel! Melissa


Melissa, maandag 3 juni 2013

Groeseind op pad!

Eindelijk! Het zonnetje heeft zich laten zien.
Door het mooie weer gaan alle deuren weer open en hoor je iedereen weer lekker naar buiten gaan.
Kletsende mensen, spelende kinderen en rokende barbecues waren het beeld gisteren van het Groeseind. Nu ik één van de ambassadeurs ben van deze wijk maakte ik eens gebruik om voor het eerst als gezinnetje er op uit te trekken met de promotiefiets, die overigens genoeg bekijks trok. Een stukje naar opa en oma aan de andere kant van het kanaal en een ritje over de cityring. Twee niet al te grote ritjes, want alles is toch lekker dichtbij. Nu is het weer maandag, iets minder zon helaas. De bouw is weer begonnen en het schiet enorm op. Wij hopen natuurlijk op nog meer kei gezellige buren in de wijk. Kom je ook een keer kijken hoe leuk het hier is?


Melissa, zaterdag 18 mei 2013

Lekker huiselijk – een kijkje bij mij in de keuken

Zomaar een zaterdag in mei in groeseind.
Helaas weer een druilerige dag waarop we geen gebruik kunnen maken van onze lekkere tuin en park. Wat doe ik dan? Dan duik ik de keuken in. Koken is één van mijn grootste hobby’s. Wat staat er vandaag op het menu: tonijn pizza. Ik had nog een paar boodschapjes nodig dus wandelde ik lekker dwars door ons al deels aangelegde park naar de supermarkt om de hoek. Er zijn al veel mooi planten aangeplant en ik zie dat er overal weer kei hard gewerkt is de afgelopen week. Weer duim ik even dat het binnenkort lekker weer gaat worden, zodat we met zijn allen optimaal van het park kunnen gaan genieten. Lopende langs de huizen ruik ik overal de lekker luchtjes uit de keukens komen, zo huiselijk! Dit vind ik nou typisch iets waardoor ik me ergens echt thuis ga voelen. Thuis aangekomen ga ik snel aan de slag. Ik heb honger gekregen, en ik moet zeggen het resultaat was erg lekker! Nu kan ik me gaan voorbereiden op vanavond, het songfestival. Dit is ook iets wat helemaal bij mij hoort. Straks lekker op de bank genieten van wat er allemaal voorbij komt en we hopen natuurlijk op een goed resultaat voor Anouk.
Tot snel, dan horen jullie wat mij allemaal meer bezig houd in Groeseind.


Liesje, vrijdag 17 mei

Park en straat krijgen steeds meer vorm

Terwijl ik rustig op de bank zit te genieten van mijn vrije dag, merk ik dat het lezen wat minder gaat dan anders. Mijn concentratie wordt af en toe verstoort door getril en gedreun. Ik zie nogal snel wat de reden is: de straat wordt vandaag verder aangelegd.

Reden tot klagen heb ik niet. Ik ben maar al te blij dat onze straat steeds mooier wordt. En als je ziet wat voor bergen werk deze mannen verzetten in de gietende regen ... Respect! Zij ploeteren in de modder, zodat wij over een paar weekjes zonder zanderige schoenen onze huizen in kunnen. En daar kijkt iedereen naar uit.

Het Sint Pieterspark wordt steeds mooier. Enkele weken geleden is het paadje verder aangelegd en zijn er kleurrijke bloemen geplant. De buurtbewoners kletsen regelmatig over de zelf gekozen speeltoestellen. 'Wanneer zouden ze eraan komen?' 'We hebben toch echt wel op de leukste gestemd hé!' We kijken met z'n allen uit naar de klimtoren met glijbanen, de trampoline en familieschommel.

's Morgens hoor je de vogeltjes fluiten, 's avonds hoor je de kinderen uit de buurt vrolijk schateren. Het enige wat op dit moment ontbreekt, is het mooie lenteweer. Maar wie daar een oogje voor dichtknijpt ziet het al ... het is en wordt hier top!